Tiedotuksia jäsenille


Puheenjohtajan palsta

Toiminnan suunnittelun kannalta kuluva vuosi on haasteellinen.
Elämme edelleen korona-pandemian pauloissa. Yhdistyksemme toteuttaa toiminnan kannalta tärkeät toimet turvallisesti.

Edustajistokauden toimintaohjelman päätavoite on Ihmisarvoisen
ikääntymisen edistäminen
.
Tavoitteen saavuttamiseksi lisäämme yhteistyötä järjestöyhteisömme sisällä ja
yhteiskunnassa, osaamisen vahvistamista sekä laajemman yleisön tavoittamista.

Yhdistyksemme toimii ikäihmisten omaehtoisen harrastus-
toiminnan ja kunnon kohottamisen puolesta. Tavoitteita tukee monipuolinen
viikoittainen harrastustoiminta, iloinen yhdessä oleminen ja ystävien tapaaminen.
Olet tervetullut joukkoomme yksin tai yhdessä ystävän kanssa.

Seuraavan viikon ohjelman ilmoitamme lauantaisin Iisalmen
Sanomien seurat ja yhdistykset -palstalla sekä nettisivulla www.iisalmenelakelaiset.com.

Hyvää jatkoa vuodelle 2022

Kirsti Puurunen, puheenjohtaja


KERHOJEN TOIMINTA

Yhdistyksen toiminta tapahtuu kerhoissa, jotka kokoontuvat viikoittain mainittuina aikoina ja paikoissa.

Askartelukerhossa tekstiileistä ommellaan ja langoista kudotaan monenlaisia tuotteita. Papereista yms. valmistetaan tuotteita leikellen ja liimaillen. Kerho kokoontuu maanantaisin Riistakatu 16 b klo 9.00 - 11.00.

Liikunta eri muodoissa edistää terveyttä ja hyvinvointia.
Aurinkokellon kuntosalilla on yhdistyksen liikuntasalivuoro torstaisin klo 11.00 - 12.30.
Keilaryhmä kokoontuu tiistaisin klo 14.00 Keilahallilla.

Tanhu- ja senioritanssikerho
Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 11.00 - 12.30 Riistakadullla. Toimintaa ohjaavat vertaisohjaajat. He ovat taitonsa saaneet erilaisilla kursseilla. Tanssiliikunta on mitä parhainta liikunnan ja yhdessäolon harrastusta. Ryhmä esiintyy yhdistyksen omissa tilaisuuksissa, kuten kerho- ja juhlatilaisudet sekä sopimuksen mukaan muissakin yhteyksissä.

Lauluryhmä
Ryhmässä harrastetaan laulua säestäjänä muusikko Erkki Kärkkäinen. Ryhmä esiintyy kerho-ohjelmissa ja juhla- ym. tilaisuuksissa. Ryhmä kokoontuu harjoituksiin keskiviikkoisin Riistakatu 16b tiloissa klo 9.00 - 11.00.

Keskiviikkokerho (ohjelmallinen)
Keskiviikkoisin jäsenet ja toiminnastamme kiinnostuneet kokoontuvat keskiviikkokerhoon nauttimaan ohjelmasta ja yhdessäolosta. Ohjelmaa esittävät yhdistyksen omat ryhmät (laulu, senioritanssi, sketsejä, runoja, kertomuksia, jne.) ja kerhovierailijat, joita pyydetään tietyn asian tiimoilta. Kuka hyvänsä paikallaolija voi esittää ohjelmanumeroita, kuten useasti tapahtuukin. Kerho kokoontuu Työväentalolla keskiviikkoisin klo 11.00.

Arpojen mynti kuuluvat keskiviikkokerhon toimintaan jolla rahoitetaan yhdistyksen toiminnasta aiheutuvia kuluja, kuten tilavuokria, lehti-ilmoittelua (muistiopalsta).

Juhlat ja teemakerhot
Muutamiin tilaisuuksiin kutsutaan vierailijoita toisista eläkeläisyhdistyksistä lähialueilta ja edempääkin. Näitä tilaisuuksia kutsutaan juhliksi ja ohjelma on juhlan mukaista. Teemakerhoissa on esillä jokin asia tai ajankohta, kuten äitienpäivä, isänpäivä, ystävänpäivä. Tällöin ohjelma muokataan teemaan sopivaksi.

Retket ja matkat ovat perinteistä toimintaa yhdistyksessä
Edelleen toiminnalla on hyvä suosio. Lähialueille toisten yhdistysten juhliin, teatteriretket, kylpylämatkat ja kesäjuhlatapahtumat ovat tyypillisiä retkeilymuotoja. Matkajärjestelyissä ollaan yhteistyössä lähialueen Eläkeläiset ry:n yhdistysten kanssa, jolloin saadaan riittävä määrä osallistujia matkakustannusten pienentämiseksi. Yhdistys kuuluu Eläkeläiset ry Savon Aluejärjestö ry:n piiriin ja osallistumme retkiin, joita aluejärjestö toteuttaa.

Myyjäiset
Perinteisesti on järjestetty myyjäiset marraskuun lopussa Työväentalolla. Askartelukerhon valmistamat ja jäsenten lahjoittamat tuotteet ovat myytävänä. Saaduilla varoilla maksetaan yhdistyksen toimintaan liittyviä kustannuksia. Myyjäisten tuotoilla on ollut tärkeä sija yhdistyksen toiminnan rahoituksessa.

Kokoukset
Yhdistyksen kevät- ja syyskokoukset ovat sääntömääräisiä, joissa päätösvaltaa käyttävät yhdistyksen jäsenet. Kevätkokous pidetään vuoden ensimmäisen neljänneksen ja syyskokous viimeisen neljänneksen aikana. Johtokunta kutsuu kokoukset koolle.
Johtokunta kokoontuu noin 7 kertaa vuoden aikana.

Jäseneksi liittyminen

Jäseneksi voi liittyä ottamalla yhteyden jäsensihteeriin tai muuhun toimihenkilöön. Jäsenmaksu on 20 €/v., sisältäen jäsenlehden 6 numeroa/v. ja yhdistyksen jäsenedut. Toimihenkilöt ja yhteystiedot löydät kohdasta yhteystiedot.