Tiedotuksia jäsenille

Puheenjohtajan palsta
Alkavan vuoden ajatuksia ja toiveita tulevasta
Vuosi 2019 tuo tullessaan juhlia. Viime vuonna juhlittiin Suomi 100 vuotta, vuorossa on Eläkeläiset ry juhlavuosi, täyttäähän se 60 vuotta.
Tulevaisuus on jälleen toiveita täynnä. Onhan valtakunnassa tapetilla uudistukset niin sotessa kuin maakunnassa, saa nähdä saako hallitus asiat vihdoin kuntoon.
Vuoden 2019 toimintasuunnitelmaan on merkitty Eläkeläiset ry 60 v juhla. Päätapahtuma on Helsingissä. Savon alueen juhla on Varkaudessa.
Iisalmen yhdistyksen toimintasuunnitelma tälle vuodelle on laadittu edellisen vuoden toimintasuunnitelman mukaisesti. Kerhot, omat ja naapuriyhdistysten tapahtumat sekä Kuntorannan kurssit ja kokoukset liittyvät toimintaan. Esimerkiksi kaamoksen kaato sekä Syyshyrräys kuuluvat tämänkin vuoden ohjelmaan.
Keskiviikkokerhoihin aiomme saada luennoitsijoita eri aloilta. Ruokakeskiviikko on myös ohjelmassa. Mukaan pyrimme mahduttamaan erilaiset opintokerhot ja kurssit. Kevään aikana jatkamme tansseja, jotka järjestämme Nuorisotalolla. Syksyllä toiminnan aloitus siirtyy Työväentalolle Nuorisotalon remontinvuoksi. Käsityö, askartelu, kuntosali sekä keilaus jatkuvat entisissä paikoissa. Edunvalvonta ja ikäihmisten hyvinvoinnn turvaaminen on myös toimintasuunnitelmassa.
Lauantain Iisalmen Sanomissa, muistio-palstalla, ilmoitamme aina seuraavan viikon ohjelman.
Kiitokset kuluneesta vuodesta ja onnea vuodelle 2019.

Kaarina Korhonen, pj.


Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä jakaa liukuesteitä

Ylä-savon SOTE kuntayhtymä jakaa liukuesteitä ja kohderyhmänä ovat iäkkäät henkilöt, joilla ei ole liukuestekenkiä tai erillisiä kiinnitettäviä liukuesteitä. Liukuesteitä aloitetaan jakamaan torstaipäivän 10.1.2019 aikana eri kunnissa.

Iisalmessa liukuesteitä jaetaan ma-pe klo 8-15
* Asiakasneuvonta OHJURI, Satamakatu 10-12 (Torikulma)
* Terveyskeskus potilastoimisto, Meijerikatu 2

KERHOJEN TOIMINTA

Yhdistyksen toiminta tapahtuu kerhoissa, jotka kokoontuvat viikoittain mainittuina aikoina ja paikoissa.

Askartelukerhossa tekstiileistä ommellaan ja langoista kudotaan monenlaisia tuotteita. Papereista yms. valmistetaan tuotteita leikellen ja liimaillen. Kerho kokoontuu maanantaisin Riistakatu 16 b klo 9.30 - 11,00.

Liikunta eri muodoissa edistää terveyttä ja hyvinvointia.
Maanantaisin Aurinkokellon kuntosalilla on yhdistyksen liikuntasalivuoroklo 11,00 - 12.30.
Keilaryhmä kokoontuu tiistaisin klo 14,00 Keilahallilla.

Tanhu- ja senioritanssikerho
Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 11,00 - 12.30 Nuorisotalolla. Toimintaa ohjaavat vertaisohjaajat. He ovat taitonsa saaneet erilaisilla kursseilla. Tanssiliikunta on mitä parhainta liikunnan ja yhdessäolon harrastusta. Ryhmä esiintyy yhdistyksen omissa tilaisuuksissa, kuten kerho- ja juhlatilaisudet sekä sopimuksen mukaan muissakin yhteyksissä.

Lauluryhmä
Ryhmässä harrastetaan laulua säestäjänä muusikko Erkki Kärkkäinen. Ryhmä esiintyy kerho-ohjelmissa ja juhla- ym. tilaisuuksissa. Ryhmä kokoontuu harjoituksiin tiistaisin Riistakatu 16b tiloissa klo 9,00 - 11,00.

Keskiviikkokerho (ohjelmallinen)
Keskiviikkoisin jäsenet ja toiminnastamme kiinnostuneet kokoontuvat keskiviikkokerhoon nauttimaan ohjelmasta ja yhdessäolosta. Ohjelmaa esittävät yhdistyksen omat ryhmät (laulu, senioritanssi, sketsejä, runoja, kertomuksia, jne.) ja kerhovierailijat, joita pyydetään tietyn asian tiimoilta. Kuka hyvänsä paikallaolija voi esittää ohjelmanumeroita, kuten useasti tapahtuukin.

Kahviopalvelut ja arpojen mynti kuuluvat keskiviikkokerhon toimintaan jolla rahoitetaan yhdistyksen toiminnasta aiheutuvia kuluja, kuten tilavuokria, lehti-ilmoittelua (muistiopalsta).

Juhlat ja teemakerhot
Muutamiin tilaisuuksiin kutsutaan vierailijoita toisista eläkeläisyhdistyksistä lähialueilta ja edempääkin. Näitä tilaisuuksia kutsutaan juhliksi ja ohjelma on juhlan mukaista. Teemakerhoissa on esillä jokin asia tai ajankohta, kuten äitienpäivä, isänpäivä, ystävänpäivä. Tällöin ohjelma muokataan teemaan sopivaksi.
Kuluvana vuonna yhdistyksellä on syyskaudella 55 -vuotisjuhla.

Retket ja matkat ovat perinteistä toimintaa yhdistyksessä
Edelleen toiminnalla on hyvä suosio. Lähialueille toisten yhdistysten juhliin, teatteriretket, kylpylämatkat, kesäjuhlatapahtumat ovat tyypillisiä retkeilymuotoja. Matkajärjestelyissä ollaan yhteistyössä lähiEläkeläiset ry:n yhdistysten kanssa, jolloin saadaan riittävä määrä osallistujia matkakustannusten pienentämiseksi. Yhdistys kuuluu Eläkeläiset ry Savon Aluejärjestö ry:n piiriin ja osallistumme retkiin, joita aluejärjestö toteuttaa

Myyjäiset
Perinteisesti on järjestetty myyjäiset marraskuun loppupuolella. Askartelukerhon valmistamat ja jäsenten lahjoittamat tuotteet ovat myytävänä. Saaduilla varoilla maksetaan yhdistyksen toimintaan liittyviä kustannuksia. Myyjäisten tuotoilla on ollut tärkeä sija yhdistyksen toiminnan rahoituksessa.

Kokoukset
Yhdistyksen kevät- ja syyskokoukset ovat sääntömääräisiä, joissa päätösvaltaa käyttävät yhdistyksen jäsenet. Kevätkokous pidetään vuoden ensimmäisen neljänneksen ja syyskokous viimeisen neljänneksen aikana. Johtokunta kutsuu kokoukset koolle.
Johtokunta kokoontuu noin 10 kertaa vuoden aikana.
Jäsenten syyskokous on 20.11.2019.


Jäseneksi liittyminen

Jäseneksi voi liittyä ottamalla yhteyden jäsensihteeriin tai muuhun toimihenkilöön. Jäsenmaksu on 18 €/v., sisältäen jäsenlehden 7 numeroa/v., yhdistyksen ja Kuntorannan jäsenedut. Toimihenkilöt ja yhteystiedot löydät kohdasta yhteystiedot.


LOMAKESKUS KYLPYLÄHOTELLI KUNTORANTA
Kuntorannantie 14 78400 Kuntoranta
Puh. (017) 560 1403 myynti@kuntoranta.fi